Want your
own Fotopage?






 


By: mama zieza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  14  15  16  17  18  19  20  [21]  22  23  24  25  26  27  28  >  >>]    [Archive]
Thursday, 7-Feb-2008 08:28 Email | Share | | Bookmark
Award dari Brunei!!!!

Dalam pada mama tak jenguk fotopages sebab sibuk.. rupa-rupanya mama terima award.. hehehe.. tkasih kakmOn... tkasih banyak-banyak ... pink karer lagi....





kena buat ucapan ke??? hehehe.. aiseh.. tulisan dan warkah bukan dalam bidang mama laaa.. berletiaq boleh...


mama tak beri laa awrd ni kat orang lain.. nak buat perangai kekedekut cam Haji Bakhil nak simpan dalam peti besi mama... hehehhehe



SEMBANG NGAN MAMA!!!!!

Quote:

MamaFaMi - Baju lip lap dah siap.. tapi dah jadi baju pengelap meja.. Bilik mama dah jadik store.. takleh main gantung-gantung ni.. hahaha...

kakmOn - hahaha.. sekalio sekala beri laa gelaran sendiri Thank you.. kakmOn...

Kak Liza - Mama dah jenguk.. tapi mama tak dan nak buat penerimaan rasmi.. hehehe.. nanti ekk kak liza... tu pun mama nak, songlap ke dalam peti besi.. muahahahah Delete Comment

Mamasya - Perangai buruk ekkk..

Penyulawa - hehehee.. gelak gembira Anim ekkk..

Lynn - Mama sebenarnya dah siap award untuk kak liza dan kakmon.. tapi award tu kelabu laa pulak.. kelabu hasap betul jadinya... hehehe kena carik award lain pulak Minum laa sup ayam panas-panas lynn.. insyaAllah.. cepat skit sembuh selsema tu...

Aqeem - Alamak Aqeem.. tak beri emel address camner mama nak emel ekk... btw.. cuppies mama satu kotak RM38/- (cuppies biasa) ada 25 pieces size S Aqeem beri emel add ya.. ataupun emel ke mama... di mamazieza@yahoo.com

Aqeem - Ya ke? nanti mama check semula.. tak pun cuba emel ke mamazieza@gmail.com...

Izzah sophie - Nanti mama emel ekkk...

Nabialishad - Aduahai Intan .. memang bizi giler..kalau kat pejabat langsung takleh nak mencelah... rasa semput laa pulak U too take care haaa

Mummy jam - hehehe.. thank you.. thank you...









Sunday, 3-Feb-2008 13:03 Email | Share | | Bookmark
LAGI-LAGI CARROT CAKE...

 
konon nak terang.. haa terang ngan bayang2 grill.. hahah
Mama buat kek carrot lagi...

Lanjutan dari buat sales hari tu.. mama still gunakan resipi Leen Omar dari Resipi.net...mama copy paste jerr ek dari emel.. hehehe

Dari satu adunan tu.. mama dapat buat juga carrot cup cake.. tapi tak ingat nak amil gambar.. dah hantar ke rumah mak tok bebudak ni...Satu adunan ni boleh dapat dalam 1kg plus. Kebetulan Ana cuma nak 1/2 kg jerr

Icing dia comot skit.. bukan skit lagi.. comot byk..hehehe .. sebab it seems that the cheese tak lembut betul2 so dia masih berketul.. kecik-kecik.. frust nonggeng dibuatnya... And mama masih kena polish up my decorating skill... comot dan sememeh.. Tu sebab mama suka buat chocolate dan cheesecake..hehehe.. tak payah deco banyak2



Carrot Cake Leen Omar
Resipi.net
>
> Bahan2:
>
> Tepung Berserbuk Penaik 2 ½ cwn
> Baking Powder 1 sudu teh
> Bicarbonate Soda 1 sudu teh
> Cinnamon Powder 1 sudu teh (optional)
> Garam ¼ sudu teh
> Brown Sugar ¾ cwn
> Castor Sugar 1 cwn
> Telur 4 bj
> Minyak Jagung 1 cwn
> Mentega Cair 1 cwn
> Lobak Parut 3 cwn [lebih kurang 2 bj
> yg sederhana besar]
> Walnut cincang ¾ cwn
>
> Topping:
> Cream Cheese ¾ ketul
> Mentega/Krimwell 100g butter/krimwell
> Icing Sugar 1/3 cwn
> Lemon Juice (optional) 1 sudu teh
> (kalau suka lebih rasa cheese kurangkan sedikit kuantiti butter/krimwell)
>
> Cara-cara:
>
> 1. Panaskan oven 180c
> 2. Ayak tepung bersama baking powder & bicarbonate soda dlm mangkuk
> 3. Campurkan lobak parut, minyak jagung, mentega cair, cinnamon powder, brown sugar, castor sugar dan telur.
> 4. Kisar adunan sehingga lembut / gebu. Masukkan tepung, kacau sebati then masukkan walnut cincang & kacau rata.
> 5. Bakar dlm oven 45 minit hingga 1 jam. Test ngan lidi. Kalau tak melekat dah masaklah tuuu> ...> ..
> 6. Biarkan sejuk then buat topping.
>
> Hiasan Krim Keju:
>
> Masukkan semua bahan ke dlm mangkuk. Kisar hingga halus & sapukan pd. kek.


SEMBANG NGAN MAMA!!!!

Quote:
Jeff - Makan selalu pun takpe Jeff....

Cek de Sam - hahaha.. kalau tak pro cam kita memang dah cantik tapi kalau orang pro tgk..dia jeling jerrr

Rani - Tkasih Rani... kembang sekejap...

Amm - hahaha.. dah lama tak minat join forum...

Ana - Lerrr.. ada kaa gitu....

Ida isk - compare ngan hak Ida.. cam langit ngan bumi

Zana - heheh kita boleh buat kelab 'Pengaising tak Professional'

kakmOn - Salam kakmOn... dah pegi dah.. tadi dok pikiaq camner ekk nak buat.. selo betul mama ni..

Shima -

leen - aiseh leen.. buat laa dan rasa.. sedappp..

NA - mana boleh potong.. kan ke tu orang punya.. kang kepala mama yang kena potong ...

Rinnchan - tu laa pasal.. sampai nampak bayang2 grill tu.. wakakaka.. dah kita takde laman kannnnnnnn...

mamasya - tak nampak comot???? mamasya kena pinjam spek mama ni..

MamaFaMi - memang tak cantik lerrr.. kalau dibandingkan ngan hak kengkawan lain.. smooth and licinnn.. (ekkk tak sama ke tu.. hahaha)

Aidura sofiee - Thank you lovely entry Tue 5-Feb-2008 05:52

Azila - Wow....la pulak dari mama

Azura asri - terima kasih..

Shiq - Toche.. toche... hehehe.. sodap tak sodap kena rasa...

kak rus - hehehe.. kalau tak dimekapkan nanti nampak togel laa pulak...

Ija - Ija... mungkin temp.oven Ija tu terlalu panas.. so dia akan merekah.. atau pun rising agent cam baking dan bicoarb tu tak serata.. mungkin jugak... nanti cuba kurangkan skit temp. oven tu ekk dan ayak betul2 tepung yang digunakan. InsyaAllah.. jadi nanti.. hehehe.. dah jadi btau mama tau.... kalau untuk resipi ni nak but dua loyang.. boleh guna loyang 7 x 7







Saturday, 2-Feb-2008 05:31 Email | Share | | Bookmark
Edoras's Challenge for February

Guess what, I am the FIRST to get the award for this newly created theme for the month of February from EDORAS FOTOZINE. Thank you bro.....Just love the tulip!



Friday, 1-Feb-2008 14:42 Email | Share | | Bookmark
Bazaar Charity Sales di Penang on 27/01/2008

 
 
 
View all 14 photos...
Baru-baru ni, mama involved ngan satu Food Charity Sales... atau lebih dikenali masa hari tu as Penang Friends Carnival.

Tu yang buat mama menggunakan oven indonesia mama tu.. kalau harap oven letrik mama.. mau tak siap kek-kek mama.

I did 50 biji karot kek, 50 biji cotton cheesecake, 200 packets of brownies dan 500 cuppies yang simple mimple.. tak larat... dua tiga hari tidur jam 4.00 pagi.. kol 6 dah bangun.. yang hari carnival tu.. tidur jam 4.00 kol 5.30 dah bangun.. mcm nak pengsan...

Alhamdulillah.. semua kekkers tu habis, gitu jugak dengan kek yang kengkawan mama buat, Anis buat 50 biji butter cake dan 200 packet varieties of buns, Yati buat 200 packet of pizza dan Kak Cik buat 50 biji chocolate cake. Semua licin.

Carnival ni was organised by CIMB dengan 7 NGO's dari rumah anak2 yatim, kurang penglihatan dan macam2 laaa... Ada artis jemputan macam Dina dari Malaysian Idol, Suki dari One In a Million dan ramai gak lagi.. Azza Elite yang cengkung bagaikan tinggal tulang dan kulit pun ada. Norman hakim jadi emcee. Overall.. carnival ni meriah, orang ramai, makanan tak cukup.. Tiket berlambak

Tapi kita bekerja ngan korporat-korporat ni.. aduhai.. dah seminggu.. bayaran tak diterima lagi.. huhuhu... Kalau setakat untuk mama sorang takpe.. tapi ku bawa kengkawan ku terlibat sama.. Maluuuuuuuuuuuuu Memula janji seminggu.. ni dah bawak ke seminggu lagi... kalau setakat soploh doploh boleh laa kita dulu-dulukan.. ni ratus-ratusannn.. Byk citer laa dorang ni.. malas nak citer kat sini.. hahahahahaha. Pada Anis, yati dan kak cik, mama mintak maaf laa yaaaa...di luar kawalan mama.. hehehe.. kalau di Rnet boleh laa mama pegang mop ke.. rotan ke.. pedang ke







kekkers ku yang sememeh kena hempap.. tapi tetap licin...








SEMBANG NGAN MAMA!!!!!

Quote:
MamaFaMi - Kalau ikutkan larat.. memantg tak larat.. tapi sebab dah commit.. kenalaa buat

Su Suria_Ase - Alahai Su.. mama tak larat nak habaq pun.. hehehe,,, kat group Rnet pun kengkawan yang sama2 btau.. memang sibuk gilerrr...

CT - Kena hempap ngan kek gak laaa.. sebab byk sangat kan.. dia berat...bila kita stack kan dia...

Lynnhassan - Entah laa Lynn setakat hari ni.. dia dok main pass baton laa pulak Yang haru, kami ni laa.. sebab ajak kengkawan dan hawkers lain... Segan laa ngan kengkawan.

Rita - hehehe.. nak terliuq pulak... kat cafe Rita mesti lagi sedap kekkersnya

Umi-Kal - mama beli 15 kg or more cream cheese... for both.. ciskek dan topping carrot cake... Tulaa pasal ekkk.. bila kita buat.. kita tau dah tanpa was-was.. insyaAllah...

Rani - Kembong???????? kempis ada laa.. hehehe.. Actually, for charity sales ni.. mama tak ambil untung.. just lepas duit modal dan penat skit...

CT Payong - Boleh Ct.. insyaAllah... tapi kena la tengok tarikhnya.. kalau 2nd day of CNY pun boleh gak.. sebab mama ada nak gi ke SP.. so boleh terus hantar ke sana...

Rinn - Takpe RInn.. nak wat camner... kalau amik gambo mama.. mau meletup kamera Rinn nanti.. hehehe... Ishh citer belakang tabir tu.. biar belakang tabir.. kang nayaaaaaaaaa Kalu Rinn tolong haritu .. legaaaaaaaaaaa

Mamasya - Sekali ni jerlaaa kot ... Penat gilerrr.. hehehe.. sampai bengkok tangan.. telan pain killer

Linda Kaori - Ishhh Linda pun boleh buat.. setakat yang simple cam mama buat ni.. for you.. pentik jari jerr..

Ana - Thanks Ana... Cuppies tu mama tak kisah sangat.. sebab mama cuma deco skit jerr.. selebihnya.. bebudak CIMB tolong deco sama.. tah apa2 dorang buat... Tumbang gak oiii.. cam mama tumbang kat rumah lynn aritu...


Friday, 1-Feb-2008 06:39 Email | Share | | Bookmark
MENYAHUT SERUAN EDORAS!- UD - ID

 
Special for Edoras... mama cilok dari internet..




Gunakanlah kereta ni untuk bawa seksiterimu MamaFami gi jenjalan di oberc ek

SEMBANG-SEMBANG NGAN MAMA!!!!

Quote:
aliz_mie - hehehe.. thanks aliz... gambar mama tu tak cukup kriteria...

Edoras - Mama tak pandai pasal photoshop yang mama pandai dan tau.. to go to the shop...ahakssss ngeh.. ngeh.. ngeh...

Umi-kal - Keta pinjam jerrrrrr... heheheh

Zai Kulim - Salam kembali Zai.. insyaAllah.. akan mama singgah ekk

MamaFaMi - Tulaa dia keta yang belum ditukar nama.. hehehe.. takleh main tempek nama kat situ

Edoras - takpe.. takpe.. mama tak jeles sebab nanti mama dapat cenderahati...


[<<  <  14  15  16  17  18  19  20  [21]  22  23  24  25  26  27  28  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2014.

ns4008229.ip-198-27-68.net