By: mama zieza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 23-Nov-2007 14:49 Email | Share | Bookmark
CHEEZY CHOCOLATE BANANA

Cheezy
Chocolate
Banana
I was watching a cooking show on Astro 703 Asian Food Channel, and I got this simple recipe.. but then.. mama just remembered the main ingredient and forgot how to do like they did in tv. But .. ahhh.. well, it is me who is going to bake it.. never mind whatever way pun hehehe...

All you need are

Pisang Berangan
Grated Cheddar Cheese
Chocolate Rice
Some butter for frying.

Pisang tu dipotong 2 dan digoreng dgn butter tadi.. Goreng skit2 jerrr.. agak2 dia dah mcm layu skit... angkat sebelah dan susun dalam piring. Taburkan chocolate rice dan tangkup dengan yang sebelah lagi. Lepas tu taburkan cheese tadi di atasnya... Lepas tu apa lagi ngapppp laaaa.. sedapppp .. ada rasa lemak, manis, masin dan mengenyangkan.

Maka ini laa hasilnya apa yang mama gelarkan

Cheezy Chocolate Banana




Tadi baru hasben mama beritahu, ada satu lagi version yang dia pun tengok.. mama pun tengok tapi mama dah lupa..hehehe..

Pisang tu dibakar dengan kulit sekali dalam oven. Tanpa membuang kulit, dislicekan pisang tu, dan diletak susu, chocolate rice/chips dan ditangkupkan dan ditabur cheese jugak.

Ikut kata kengkawan, makan gini banyak di Indonesia... dan ada juga dijual di Singapura di sebuah tempat bernama ES Teller.

SEMBANG NGAN MAMA !!!!!


Quote:
Masihjelita - Hehehe.. letak kelapa pun sedappp.. dapt plak kalau kelapa muda.. dan picitkan stroberi sos...

Nnurintan - Memang suka pisang... wahh..boleh laa try tabur milo plak..

Alim - Sampai dah mimpi-mimpi tu.. kena soh Putra laa pulak masak..

unnamed - yepp simple.. tapi sedapppp.. memang seronok tgk channel ni.. membuka selera.. hahaha

Cak - Sedap cak.. try laaa

Suz - hahaha.. mama berebut ngan anak2 kalau nak tgk channel ni.. hehe..mama..my fav channel tu..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net