By: mama zieza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 1-Nov-2007 05:43 Email | Share | Bookmark
Cupcake comei....

 
 
 
 
Something yang mama baru pergi belajar hari sabtu lepas... first time selepas balik dari kelas mama terasa nak makan kek yang dibelajar buat.. very tasty.. very nice.. lembut... gebu... even hasben mama pun puji .. kek ni sedap.. as for the deco.. biasa laa kan.. cuma nak belajar teknik mengaler dan membuat saja... Ekceli ada 3 resipi.. tapi mama tempek yang ni dulu ekkkk....gambar jerr mama tempek semua

CHEESE CUP CAKE
Resipi Asal - Puan Grace

180 gm butter (fern)
130 gm gula castor
3 biji telur grade A
165 gm self raising flour (ayak 2 X)
80 gm keju cheddar diparut
1 1/2 sudu besar susu segar
12 paper cup besar


Pukul butter, gula dan tlur.
masukkan tepung diikuti dengan cheese dan susu
Masukkan dalam paper cup dan bakar lebih kurang 25 minit. 170C

(ikut oven masing2 ekkk)








SEMBANG NGAN MAMA!!!!

Quote:

Anna - Elok laa tu.. Grace ni tak kedekut ilmu... boleh tahan laa jugak belajar ngan dia... Selamat ber'exam' ekkk.. semoga berjaya...

Lina@alma - Mama gi kelas dia yang kat Penang.. tapi kat KL pun ada rasa.. cuba tgk dalam suratkhabar .. dia selalu advertise.. dalam Metro pun kadang2 ada.

MamaFaMi - Laa.. tak tau ke dulu kita keja jual mekap kat supermarket kat kampung tu..

Cek de sam - Tkasih CT... jgn jeles.. benda tu simple jerrr.. guna sugar paste dan fondant.. cuma nak buat jerr.. rajin atau malas

Boxhousestudio - Aduhai Tun... berseri macam tuan dia kaa/./ wakakakaka resipi topping dia tak beri laa Tun, tapi kita boleh guna resipi buttercream kita sendiri.. as for the sugar paste.. mama belum attend kelas tu lagi.. yang ni mama guna yang dah siap, cuma uli semula dan bentuk dan kaler jerrr..........

Kak Liza - Cuba jangan tak cuba.. gerenti sedappp.. 3 4 hari atas meja tanpa tutup pun masih lembut.. tapi jgn laa letak dalam bilik ekon ekkk..

Jie jie - hehehe.. dah baik dah pun jie jie.. dah boleh berlari-lari kat taman.. .. Mama kat Melaka kat Ujong Pasir.. dekat-dekat ngan kedai gemuk... (orang ramai kenal kedai gemuk ni.. hehehehe)

Ida - hehehe.. dah tu Ida.. dok layan kepala yang pening nyamuk ni.. tambah pening laa pulak..

Marlin - Brand untuk apa tu Yang.. frosting dia ke? kalu tu semua brand Grace.. hehehe.. dia dah premix.. dan dia jugak ada jual colouring...

LynnHassan - Ni lebih pada butter cake Lynn.. cuma ditambahkan cheddar cheese jerr.. bukan yang kita guna cream cheese tu

Kak Leen - Waalaikumsalam Leen... cantik-cantik pun Leen bukan boleh makan kupu-kupu tu.. setakat hiasan jerrr.. hehehehe...

Rinnchan - Hahaha Rinn.. kalau ikut dia punya post deggi fever ni.. mau tak bergerak.. sat2 pening.. sat2 letih... Rinn nak cari cikgi mama ni bulehhh. tapi belajar merapu laaa

Syah - Jommm

mamasya - Kena cergas tu hehehe.. kalau tak melepek jerrrr...

Nabialishad - Ha??? Intan nak soh mama buat kelas.. ???Mama dok gi kelas adalaaa.. nak buat kelas cam mama btahu kat Rinn laaa.. KELAS MERAPU..

Liya - Hehehe.. kalau simpan dalam almari boleh Liya.. kasik dia berkulat... dan berbau... huhuhuhu

Alia - Tumpang iklan dapat persen tak..????

Dr Azwan - Walaikumsalam Doc... tu laa pasal nyamuk betina tu dengki.. hehehe... thanks for your wish... Boleh nak exchange link tu.. alahai.. celebrity mana pulak ni doktor oiii...masak pun tak pandai... asyik hangit jerrr.. hahahah..
Ni dah tanya anak sedara ni.. nyamuk jantan plak nak gigit ke.. wakakaka...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net