By: mama zieza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 14-Sep-2007 12:21 Email | Share | Bookmark
SELAMAT BERPUASA!!!

Cendawan goreng tepung
 
 
puding telur yang hancur jadik kaya telur.. hehehe
fruit salad...
Salam Everybody...

Hari ni dah 2 hari kita menunaikan ibadah puasa.. Alhamdulillah.. walau hujan turun selebat-lebatnya dan Tsunami alert dikeluarkan di Penang ni.. mama dan family dapat menyempurnakan puasa dengan sempurnya setakat ni.

I am a bit buzzy nowadays.. since I have started my cookies project and also sorry to say I have to close the orders earlier than the closing date... dah nak pengsan ni.. hehehe. Kalau ada apa-apa soalan urgent atau soalam maut, please emel me ya.. atau pada sape yang ada fon number tu.. feel free to call.. sebab mama mungkin lambat lagi nak hapdet ni FP.. hehehe

Just some photos apa yang mama makan masa berbuka di hari pertama...... tapi 'ular' tu tak laa ekkk.. tu selingan jerrr.... . Memangnya mama jarang sangat berbuka dengan nasi... cuma puding dan itu ini yang ringan.. Nasi hanya dimakan masa sahur. .. Bukan on diet.. sebab badanku masih sebegini juga...







[b]CENDAWAN CELUP TEPUNG
Sumber - Resipi.net


BAHAN-BAHANNYA

2 PAKET CENDAWAN PUTIH (DIJUAL DIPASARAYA DALAM PAKET)
1 BIJI TELUR
1 BUNGKUS TEPUNG GORENG AYAM (JENAMA PUTERI AYU)
MINYAK UNTUK MENGGORENG

CARA-CARANYA

1) BASUH CENDAWAN HINGGA BERSIH

2) PUKUL TELUR

3) CELUP CENDAWAN DALAM TEPUNG DAN GORENG

MEMANG SIMPLE JE TAPI RASA SUNGGUH LAZAT
CUBA LAH BARU TAHU RASANYA


Deep Fried Oyster Mushroom(Cendawan Goreng)
Sumber : Chef Tania

2 pkt Osyter Musroom (500gm)

A. Bahan kisar
4 Ulas Bawang Putih
2 sm Ketumbar biji
Bahan ini di kisar halus

Bahan B.
2 cawan Tepung Beras
1 cawan Potato starch
1 biji telor
1/2 st bicarbonate soda
sedikit garam dan perasa

Satukan bahan A. dan B campur dengan sedikit air sa-perti adunan
goreng pisang. Biar sebati 10 minit.
Panaskan sa-cukup minyak, celup cendawan dalam adunan tepong dan di
goreng hingga kekuningan atau garing.[/b]


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net