By: mama zieza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 5-Aug-2007 12:36 Email | Share | Bookmark
Ayam Masak Kicap

 
 
 
 
Memang dah sah mama tak pandai masak.. main masak kicap jerr

Kali ni mama main-main campak jerr.. as usual laaaa....

Ayam Masak Kicap Sempoi

Ayam goreng sampai masak (sebelum tu perap kunyit garam ekkk)
bawang besar - hiris bulat
lada merah... - hiris gak suka hati laa. bulat ke panjang ke..
bawang putih - kasik tumbuk skit
halia pun kasik tumbuk
serai sebatang.. tumbuk gak


tumis cili boh skit ngan bawang, halia dan bawang putih.. pastu curah skit air asam jawa, letak kicap letak oyster sos dan biarkan mendidih..masukkan garam skit kalau kicap tu tak masin.. letak gula skit... rasa.. kalau dah sedap.. masukkan ayam..

siapppppp...




Cuppies ni pulak yang ditempah oleh Sue dari Kulim, nak buat cukur jambul anaknya.. sekali.. kesiannya .. anak Sue kena admitted laa pulak ke hospital sebab jaundice... . Berposak laa jugak dia nak ambil cupcakes ni dari hasben mama kat Kulim tu.. hehehe.. almaklumlaa.. dia pun tak sangka anaknya nak di'warded'kan... kesian Sue.. tapi takpe.. dah keluar pun dari hospital tu.. semuga sihat cepat dan boleh teruskan dengan kenduri..

harap-harap sue suka ngan kapis ni.. gitu gak ngan tetamu yang hadir...



SEMBANG NGAN MAMAA!!!!

Quote:
MamaFaMi - Alhamdulillah anak Sue dah kuar dah dari sepital... nak cuppies ekkk.. mai penang...

Marlin - hehehe mama dah jawabkan.. tapi takpe laa mama tulis lagi.. guna shortening instd of butter sebab butter ada warna kuning skit.. payah nak dapat putih melepak.. dan satu lagi kalau nak guna gak butter kena pukul sama dia kasik lama skit...

Jeff - hehehe thanks Jeff


inaa - tkasih ina... hehehe.. mama memang suka yang sempoi2 jerrr...

cek de sam - tkasih .. tkasih.. tkasih... orang dia cantik tak??? wakakaka

Kamariah - Ya betulllll... masak susah-susah pun nanti tak makan.. sayanggggggggggg

Muna - Tapi kan muna.. kat Holland boleh selang selikan ngan bunga2 hehehe.. nampak sedappp s Yang ni kalau tak sedap pun kena kata sedap.. sebab tu jerr lauknya... muahahah...

Ida merpati - Jom ida..kita mamam

mamasya - huhuhu.. kalau daging kan.. kasik dia cam style beefsteak skit.. hehehe.. ada kacang peas.. ada kentang..

Lee Lin - campak2 takpe lagi.. takut tercampak jerrr.. hehehe

Rinnchan - Tau Rinn... deskripsi dia cam mama ni laaa.. Bukan low profile.. tapi memang kebenaran.. tau masak.. tapi tak pandai...

Zanaz70 - Ayam masak kicap tok ekkkk.. huhuhu... tua dahhh.. Weiii ada gak yang tak pandai jerang air tau.. hehehe.. cam mama gak dulu-dulu.. sampai kering air dalam cerek...

RosLeenda - Walaikumsalam Leen.. kalau lapar meh laa makan..

Sue esyuee - Sama-sama sue... kenduri tu takpe.. dah sihat baby nanti boleh buat plak.. hehehe... janji jaga diri dan jagi baby ekkkk

Nini - lerrr..kalau nak mai laa Penang..

Masriyah - nak tempah tu boleh Mas.. tapi nak anotr tu.. kut mana ekkk.. kut laut ke kut udara ke .. kut pantai..

Mis - Kepimpinan Melalui Teladan you.. hahahaha.. mestilaa.. kumpul duit byk2 turun kl.. jumpa you all.. you all laa belanja..

ctredzuan - tkasih ct.... nak tempah cuppies.. hehehe.. ishhh.. kengkawan ct lagi terer dari mama tu...

Alijmputra - waalaikumsalam alim.. alhamdulillah mama sihat... tapi sedihhh jerr.. org balik aloq staq tak btahu kita.. huhuhu.... nak lunch boleh.. kat umah mama pun boleh.. mama masak kat kedai... mama dah dapat emel tu.. nanti kena confirm semula ekkk



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net