By: mama zieza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 28-Jun-2007 12:43 Email | Share | Bookmark
MINI BLUEBERRY CHEESY CUPPIES

 
 
 
 
Sebab ada kawan dari Rnet yang nak beli.. ada permintaanlaa tu, maka mama pun buat laa Blueberry Cheesecake Cupcake. Bahan tak guna banyak tapi tahu ajalaa cheesecake ni.. hehehehe..


RESIPINYA

Quote:
Blueberry Cheesecake
Sumber - Sherina Salleh


500gm cream cheese
1/4 cup sugar
2 eggs
1 tsp vanilla essence

blueberry topping (suka hati laa nak yang berbiji2 atau kurang berbiji-biji)

(resipi asal memang takde base.. tapi mama guna digestive biscuits, butter dan sedikit gula.. blend dan tekan kasik mampat. pastu mama drizzle chocolate skit kat base dia.. baru mama tuangkan adunan cheese tu.)

Pukul cream cheese dgn gula, Masukkan telur dan esen. Tuangkan ke dlm muffin tin dan bakar. Dah sejuk betul baru keluarkan.. mama masuk peti es kasik sejuk cepat .

Deco laa dan letak toppingnya.





Quote:
Kacip - Weiiii.... gi amik tisu lappp..hishhh... cam bebudak hehehe... buat laa kacip.. senang dan sedapppppppp.....

Cek de sam - Sedap Tang lama dan temp ni.. payah skit laa mama nak katakan sebab oven mama.. cuma guna 150 celcius jerr.. pastu about 20 minutes... tapi oven lain tak tau laaa... dan mama tak guna water bath tau...... mama tengaok dah masak jerr mama tutup dan keluarkan terus.. tak mcm ciskek besar.. mama biarkan dalam oven....

Ida isk - Lepas makan.. lompat-lompat sat.. hehehehe...

KakLiza - Alaaaa.. kak liza buat lagi sedappp tauuuuuuuuuu... gemuk gemuk mak beruang gemuk berisi muahahahahahahaha

Jeff - sedaaapppppppp.. .hehehehe

KNizam - Betulllllll..... tapi menggemukkan..

MamaFaMi - hahaha.. ligatlaa kalau ada orang nak... time takde.. melangut.. boleh..nak brapa byk.. duit tu mama beli kat kedai tuuuuuuuu hehehehe

Nur - Buat laa Nur... senang jerrr.. janji jaga masa kita masak dia..

Cak - Buat cak.. kicik2 senang telan.. hahaha

Lee Lin - Alamak ada Lee Lin.. mama tak tulis sebab resipi asal memang takde.. tapi kalau tgk gambar mama tu.. kan ada base.. guna biskut, butter dan gula skit... tu jerrr... nanti mama edit kat atas tu...

Chendana - Rajinnnnnnnn???? Haaaa.. kalau Chendana gang Rnet.. mesti tau.. mama ni rajin ke dak.. Sape Glamour.. Chendana??? heheheh.. memang pun.. wakakaka... Nak tunjuk ajar tu boleh.. mama tunjuk.. chendana ajar ngeh... ngeh... ngeh...

Ana - Selamat Berkenalan juga dari mama Ana.. dan tkasih kerana singgah ke rumah mama ni...
Ada pulak sayang.. tu makanan.. bukan hiasan.. hehehehe

Blue Shades - Sedap dan menggemukkan.. hehehe..

Tun boxhousestudio - Sedap Tun.. cubalaa buatnya... dah buat boleh jamu mama plak...

Diba - tu yang mama buat kecik2.. hehehe. jadik taklaaa muak sangat.. makan sekali ngappp jer

Iyta - hahaha Iyta... kalao lapor makan jerrr.. takde cikek... pau pun ada ..

Kamariah - Kay tak tengok lagi mama buat yang kecik dari ni.. hahaha.. tapi tu tak pernah buat jual laaa.. senang nak makan... tak membazir..

kakmOn - Betulaa tu.. ada tulisan china.. tamil dan siam.. kenapa kakmOn.. emel laa kat saya.. tapi saya yakin sebab dia dah ada tanda halal dari Australian Federation yang diiktiraf oleh Jakim.

Sharrynaz - Aiseh mak Yong sorang ni... semua dia tengok.. semua dia nak.. heheheh.. yang untung mama gakkkk

Zana @Ros - Buat laa Zana.. mudah dan sedapppppppppp

Maklang - Hehehe.. belum lagi MAMA yang berposing.. wakakak....
alahai maklang.. kalau dekat memang mama dah hulur-hulur seketui kat maklang....
mmg terliur.....

de Shine Shop - Tkasih

Erna mommy_d&d - Ya ke???? tak nampak pun.. hehehe...
Biskut tu???? Sabor ekkkk.. sabor ... ni baru nak lepas lelah.. . Tang kuih apa tu payah nak jawab..banyak nau... wakakakaka

Shida - Chehhhh.. camlaa dia tak pandai buat.... ..Meh mai sini..

Roylazim - Alamak... Roy melawat kat sini... terharu sungguh mama.. Fp Roy lagi gedebommmm... Terimakasih laa kerana melawat.

Leen RosLeenda - Leen.. semua pun nampak sedap..kena cuba dulu baru tau sedap tak sedap... tapi kalau nak cuba.. kena laa buat sendiri..

Mirasyeira - Hehehe.. sedap memang sedap.. tapi lepas tu badan kita pun sedapppp

Bonda - hohoho... meh tengok life kat umah plak

Ija - Mama dah jawab kat emel kannn... Wedding cake ni buat tapi hodohhhh.. hahaha... sebab mama ni pro.. prosak...

MamaFaMi - Tkasih dear.... tkasih bebanyak kerana mengingatkan hari tua ku...

Serrina - Tkasih Serrina...

Rozzan - Thanks Rozzan... Golong nak menyambut hari penceh.. wakakakakakaka...
Bila dah try buberi cheesy cuppies tu nanti btahu ekkk

Leen RosLeenda - Tkasih Leen... nanti mama antor kek hancor...

Izah - Biasa jerrr.. mama masak guna steam bath.. mungkin dah garing sgt kot.. hehehe






View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net