By: mama zieza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 20-Jun-2007 13:29 Email | Share | Bookmark
Almond London & Durian!!!!!!!

 
 
 
 
 
Nak kata musim raya... puasa pun belum lagi.. tapi ada pulak kengkawan yang order semekut raya.. hehehe...

Hari ni mama tempek London Almond laa dulu ekk... semekut chocolate treasure tu..d ah selalu tempek.. tapi nanti mama tempek gak lagi sekali.. mana laa tahu kot2 ada orang nak tengok ean order lagi kah..kah.. kah... macam laa mama ni rajin sangat.....

Quote:
Resipi London Almond Mama

Biskutnya

250gm butter (lembutkan)
130 aising (ayak)
400 gm tepung gandum
1 tsp vanilla
100 gm badam serbuk



Untuk hiasan

Cokelat masakan
ALmond Nib

Cara mama senang.. masuk semua sekali.. pukul sama dia ngan mixer sampai sebati.. berhenti... bentukkan, isi badam.. bakar .. sejukkan.... celup cokelat cair.. tabur badam.. ngapppppppppppp



Dah siap2 semekut LA ni.... ada pulak orang ketuk pintu rumah.. heheheeh.. ada durian maaa... tapi bukan dapat hadiah ekkk.. beli.. hehehe.. kita spesel.. dihantar sampai depan pintu rumah.. hehehe... durian ni mama beli dari uncle kat apartment ni sebab dia memang every year ada pajak dusun durian di Balik Pulai.. dan durian yang dia jual memang sedappp.. yang bestnya.. kalau tak sedap.. tak elok.. angkat tpon jer... "unlce arrr.. itu durian tadak elok laaa" fuuuhhh esok gak mama dapat ganti durian baru.. hehehe.. tapi betul2 tak elok laaa..jgn laa pulak ingat mama dah makan habis.. tapi tpon kata tak elok...wakakakaka

nanti kak liza dan mamafami dan gang2 lain boleh laa comeup ngan resipi2 durian yang ngancam ekkk







SEMBANG NGAN MAMA!!!!

Quote:
Jeff - Hehehe.. tu dah semestinya Jeff... biskut tu pilihan terakhir

Zana/Ros - Meh laa balik kat sini semula . Semangat raya.. pose belum

ida isk - Hehehe.. darjat durian lagi tinggi tauuuuuuu

MamaFaMi - Tu laa pasal.. cam dah raya laa pulak....
Cilok ekkk. jgn tak cilok...

Cek de Sam - Mai laa kat sini.. mama jamu durian.. heheh.. naik kapaiterbang sat.. epot dekat jerr ngan umah mama... Nak deliver boleh.. tapi takut orang yang deliver pengsan dulu..

Lee Lin - Orang London tak kenal pun biskut ni...

Rfah - hahaha.. pi ganti cepat pose tu.. tak lama dah tu...

Ayu - Saje mama kasik ayu ngencesss

Cak - Butter tak cukup kot .. hehehe.. mama dah betulkan tu.. Oooo mim alif lam sin ekkk.. mama lagi dabel barel.. hehehehe.. tapi yang ni laa jugak mama hantar ke merata tempat ngan choc treasure mama tu...

Ibu NF -Pilih laa yang mana satu idaman kalbu..hehehe

Maklang - Tapi takleh lawan lauk pauk maklang... jeles oooooooo...

Umi Najla - Rajin tak rajin..dah orang order kena buat tu Alim.. hehehe .. durian tu senang.. tak payah buat...

Ujie - Sekali tak jadik.. tak semestinya terus-terus tak jadik.. buat lagi.. pasti jadi.... laa ni ada pembantu dah kannnn

addyaholix - amboi addy... padanlaa makcik miah addy carik london almond dia bawakh katil dah takde.. addy punya kerja ekkkk

Rinnchan - ek ehhh.. sama ekkk resipi kita.. hehehehe... balik penang nanti sound-sound laa kat orang bayan baru ni..

RosLeenda - Ni Pre Raya biscuits.. hehehehe... Kalau nak Aci.. kena carik mamak dia dulu...

Lynnhassan - Hishhh.. lynn punya bisnes pun dah kencang.. hehehe...
weiii.. durian dah banyak laa.. gi laa beli...

Iyta - amboiiiiiiii.. yang pau tu lagi susah dia bleh buat.. london ni plak dia takmo buat.. hehehe....

Kak Liza - Saya tak menggoda.... tapi saya sendiri tergodal.. hehehe Kak Liza tempek ekkk resipi durian tu...

Za - Sama jerr resipinya

Marlin - Boleh nak pos... tunggu raya laaa.. hahahaha

Boxhousestudio - Guna Tulip.. memang laa mahal.. sama cam rega cekelat yang mama guna... satu kg pun dah Rm13/-

Norsham - Orang soh makan sikit.. yang Sham gi pulun tu apa halllll... wakakaka.. kan dah pening.... London Almong tu.. tunggu laa dia pulang dari London..

Zatidhati - hehehe.. mama tak buat sampel.. sape nak dia order... Memang tak letak telur.. tak tau la tahan lama ke dak.. sebab selalunya tak lama pun..hehehe ..InsyaAllah..nanti mama linkkan ekkk.. bila nak kasik mama try test itu kek

Mid - Don't be sedih-sedih Mid.. nak makan meh mai umah mama.. kita makan sama-sama .. tinggalkan che abang tu.. hehehe.. tapi durian taik kucing takde.. durian kucing bertanduk ada...
Itulaa dia pengorbanan demi permodenan...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net