By: mama zieza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 4-Apr-2007 13:25 Email | Share | Bookmark
ADA BOM DI JAMBATAN PULAU PINANG?????????????

Lebih kurang jam 5.00 petang tadi, bos mama dapat panggilan mengatakan yang Jambatan Pulau Pinang di tutup.. Ha???????? Di tutup.. Biar betul????


Mama pun.. chehhh bizibodi ... weiii.. bukan bizibodi ekkk tapi mama memang nak kena seberang tu jambatan gakkk...hari-hari tu laa jalan ku pulang.. huhuhu.... talipon hotline jambatan... bertunang semacam.... setengah jam...tak berjawab... Balik jugak laaa... tapi we decided to balik ikut feri... dah tu kat dalam Radio Era pun dok announced yang Jambatan di tutup... Yang bestnya, mama talipon ke Radio Era, kata yang menjawab ada lori rosak kat tengah-tengah jambatan.. nak tergelak ada.. nak menangis pun ada... Kalau laa lori rosak.. tak kan ditutup sekali jambatan tu... paling tidak pun jam gilerrrrrrrrr..

Sampai di Seberang Jaya, after fetching my hubby, hubby btahu... dengarnya ada bomb threat kat atas jambatan.. tu yang ditutup terus jambatan tu.... So we head for the ferry... hisshhh... sampai kat Taman Selat dah nampak "Ke jam an" trafik.. adoiiiiiiiiiiii... tak gerak laaaaaa..... jam dah 6.30 petang. Tunggu punya tunggu... dekat jam 7.15 datang laa sekumpulan polis trafik.. Entah apa laa dibuat mereka.. dgn walkie talkie semua tu.. di suruhnya kami pusing... Mak datuk.. kita dah tunggu lama dia suruh kita pusing... Mama pun turunkan cermin, dengar dia kata "Jambatan dah dibuka". Yalaaa ..... kalau ya pun jambatan dah dibuka.. kami ni dah dekat dah dengan feri.. adakah disuruh pusing... Geram gak ni.. hehehe

Maka berpusing laa kami... jam lagi tu on the way.. sebab ramai yang dipaksa pusing.. hehehehe... sampai kat tol jambatan.. lenganggggggggggg.... bestnya.... Sampai rumah dah dekat jam 8.00 malam.

Berita Jam 8.00 malam.. Jambatan Pulau Pinang ditutup pada petang tadi kerana terdapat besi yang dipercayai bom di km 3 berapa tah.. hehehe.. dan telah diletupkan oleh pakar-pakar bom laaaa... Sape laa manusia yang 'baik' sangat hati nak bom jambatan tu Takde keja lain gamaknya.... Dah tu time peak hours plak tu.. orang semua sibuk nak balik keja.... Kalau mama jumpa laa mama benamkan dia dalam laut.....

Sampai rumah.. dah lapar laa pulak.. beli nasi dan lauk skit.. pastu teringin nak buat Kerabu Tomato dan Ikan bilis...macam orang mengidam laa pulak...




KERABU TOMATO DAN IKAN BILIS
Sumber - Institut Pertanian Serdang

Ikan bilis goreng segenggam
2 biji tomato dihiris
sedikit cili padi (mama guna cili merah sebab takde stok lerr) dihiris
Bawang besar dihiris
1 batang serai dihiris

Tumbuk ikan bilis tadi dan gaulkan dengan semua bahan yang telah dihiris. Gaulkan dengan sedikit gula dan garam dan kalau nak masam lagi perahkan sedikit limau....



SEMBANG NGAN MAMA!!!!

Quote:
Jeff - heheh.. .. takde pun bom.. cuma panggilan kecemasan palsu kot.. tak tahu laa...

iNaa - Buat laa Inaa... memang sedapppppp...

mamahouse - Walau pun takde bom.. tapi tengok betapa punya tersiksa kami hehehe.... Sedap Mai.. ngan nasik sejuk pun sedap.. hahahaha

Linda - Wah ni.. macam hari menampau orang jerr ni.. hehehe...

Kristal - Timakasih laa Kris..hehehe.. Alhamdulillah takde apa... Jam pun tak teruk sangat.. macam jam masa treler terbalik dulu.....

Rinnchan
- Ooooo datang Penang senyap-senyap ekkkkk.... Siap pegi ke k4 lagi tu...Lenkali koling2 laa boleh makan sama-sama..huhuhu

Mommy_d&d - Apa tak sms kat no. tpon umah.. hehehehe


MamaFaMi - Simple and sedapppp.. hehehe.. sama jerr ekkk Sedap and Simple...

Kak Liza - Kak liza kalau buat pasti lebih lazatttttt... ada jerr nanti kak liza tambah kasik lebih sedappp..

Mama muhammad - Mana ada bas dari sana Ayu.. hahaha... Sape nak makan cupcake pala orng tu.. hahaha

Zana - Tension punya pasal laa baru boleh rasa nak makan.. kalau tak dietttt.. muahahaha Dah 7 tahun mama berulang alik gi keja kat jambatan ni. hehehe.. tensen tak tensen.. terpaksa.. yang tensen tahap gaban.. bila jam... hari2 plak tu.. hehehehe

Julia - Sebab sabo laa yang balik jerr terus buat kerabu tu.. hehehe.. kalau tak... tak buat apa pun...

Kuzi - Menarik dan sedapppppppppp

Ida - hahahahahaa... buat lawak ekkk

Nabialishad - Yalaa tu rindu konon ekkkk...

Huzadia - Biar orang tensen.. mama takkk.. hahahahahahaha

Edoras - Tunggu tag pesen baru...

Shida - Try laaaaaaaaaaaaa.... buat kerabu pulak lepas buat cuppies..heheheh

Rozzan - Mama tinggal di Penang.. kerja di Kedah.. kampung kat melaka.. hahaha.. tak tanya punekk.. muahahaha....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net