By: mama zieza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 23-Feb-2007 07:33 Email | Share | Bookmark
Chocolate Treasure dapat Award.. muahhhhhzzzzzz

satu-satunya jenis bunga yang ku pandai.. hehehe
Bolehlaaaaaaa....
dari tepi yang sememeh.. muahahaha
siapppppp
kenapa gambar ni dari atas ekkk.. hehehe
chocolate treasure selepas drizzle choc.
dah boleh ngapppp
Today... while I am doing my work.. (betulke ni.. heheheh)... Laily.. buzz me.. "Waa mama dapat sudu mas...".. "Ha??? amende?. Sudu Apa?" then she bla.. bla.. bla.. hehehehe... Ooooo I see... my feberet cookies wins the Sudu Emas Award kat forum Cari.com.my.. Hehehehehe.. Bangga laa sat... hehehe........
To Norhidayah... thanks for initially taught me this very.. very nice recipe... walau leceh tapi memang sedap..to all the mods kat cari.com thanks kerana mengadakan peraduan tu.. dan pada yang mencalonkan biskut tu.. thanks jugak.. from the bottom of the cookies.. hehehehe

Walau sudu tu kena patah dua.. hehehe.. sebab ada dua pemenang dalam same category... tapi tetap berbesar hati... muahzzzzzzz to everybody....




http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=258102&extra=page%3D1&page=3

Quote:
Ermmm...akhirnya saya nk umumkan senarai pemenang bagi setiap kategori yang telah dipertandingkan..
bagi kategori berikut..pemenangnya adalah....



Resepi Kek Yang Paling Sempoi :- zaiima [kek coklat kukus]


Resepi Daging Yang Paling Best :- MAKLANG [daging masak hitam manis]


Resepi Ayam Yang Paling Perghh :- cranko21 [kung pao chicken]


Resepi Mee Yang Paling Terangkat :- Index [mee kari] dan Baiduri Othman [laksa sarawak]


Resepi Masakan Barat Paling Power :- NoorMasri [pizza]


Resepi Biskut Paling Mengancam :- mamazieza [chocolate treasure] dan gadis_aries [chocolate hazelnut ball]


Resepi Makanan Laut Paling Sedap :-


Resepi Kuih-Muih Paling Teruja :- cranko21 [instant puff]


Forumer FNR Paling Hapenning 2006! :- hanieliza [15 pencalonan]


tahniah kepada para pemenang...
semoga anda sentiasa menyumbang resepi-resepi yang best dan semoga Allah melimpahkan rezeki ke atas anda semua kerana kesudian anda berkongsi resepi di FNR!
Kepada yg tidak menang..janganlah kecil hati yea..
lepas pertandingan ini..saya akan buat lagik satu pertandingan..insya allah..
cuma masalah bagi kategori makanan laut...semua hanya satu pencalonan sahaja...jadik saya kiev dululah..dan juga untuk kategori yg ada dua pemenang..pencalonan adalah seri..jadi anda terpaksa berkongsi..
dan juga para pemenang...jgn lupa posting di thread ini untuk mendapat hadiah anda!!
harap maklum!


Ini gambar terbaru cookies ni.. kebetulan buat.. sebab nak hantar ke Edinburgh......jalan jauh tu.. hehehe




Tonight, I will just paste my Orange Butter Cake that I had just baked for my fren's mum who will be celebrating her 61st Birthday tomorrow. Don't laugh arrrr... mama dah informed... i do not know how to make flowers on the cake... I can only make swirl flowers.. muahahahaha..



So this is the cake which I produced.. muahaha.. very-very not up to the standard like my frens in Resipidotnet.... hehehehe.....still it is my art.. and my art is mine only ... muaaahhhhhhzzzzz



Quote:
Resipinya

[i]Bahan2nya

300 gm butter
300 gm gula
5 biji telur (guna 4 biji putih sahaja - satu lagi pi aarr goreng)
320 gm tepung gandum
1 sudu teh baking powder
2 sudu besar fresh orange juice
2 sudu besar sunquick (kalau takde pun takpe)
1 sudu teh orange paste
setitik warna oren atau pun kuning telur... (ikut suka arrr)

Mula-mula mama kasik putau butter ngan gula sampai kembang
pastu mama masukkan telur satu-satu sampai kembang dgn high speed

Dah tu masukkan tepung tadi... (ayak lerr dulu n gan baking poder tu), kaup rata..
masukkan segala jus tadi dan bakar sampai masak.....

Kek ni sedap.... tak manis sangat dan just nice camtu...
tak caya try.. kalau percaya... simpan ehehehehe... .
feedback jgn luperr....



GEBANG-GEBANG YOKKK


Quote:
Ezah - Thanks again.. cam dapat award Grammy laa pulak.. muahahaha

MamaFaMi - Thank you.... kalau masuk tv.. kalah artis mesia.... muahahahaha...
cantik laa tu.. bunga rose pusing2 ngeh.. ngeh.. ngeh...
Esok buat.. jangan tak buat... but ur dishes lagi superbbbbb...

Diyana - Thanks diyana... semuanya power rangers.. muahahah .. Tu kek oren sempoi.. hehehe

Jeff - Memang sedap Jeff... orang lain laa kata.. mama tak kata.. hehehe

MamaFaMi - Tag ekkk.. takpe... bak kata LindaZa.. memang kita selalu guna Tag.. tiap-tiap hari.. Smart Tag

Rinn - Mama dah amik dah gambo... tapi yang nampak badan mama jerr.. lain semua terlindung.. muahahaha
Deco tu very-very amatur punya deco.. hehehehe... taik ayam pun lawa Rinn oiiiiiiiiiii....

Kak Liza - Aduhaiiiiii... ni sifu nak order ngan siput.. mana boleh ni.. .no road no lane ni.....

LindaZa - Ya linda.. ni laa dia.. hehehehe.. Yang Leen Omar hantau tu.. mama pun takut nak buat.. muahahahaha

Zakiah - Tkasih Zakiah kerana memuji dan kerana singgah ke teratak ni.... hehehe... a ahhh.. guna nozzle 1M. senang arrr.. tak pandai bunga2 ros tu..

Shida - Hehe nama yang diberi oleh Shida tu ke.. hehehehe Chocolate Treasure Hunt

zana/ros - [Link] - Trimas.. hehehe.. Sudu emas.. dapat haf jerr ..hehehe. sebab dua pemenang.. hehehe... Bunga Swirl tu???? tu laaa satu-satunya bunga yang mama senang buat.. muahahahaha


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net