By: mama zieza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 6-Aug-2008 14:22 Email | Share | | Bookmark
Satu hari di Hari Rabu

 
 
 
View all 4 photos...
kalau nak dengar citer sepenuhnya.. kena laa pergi ke FP RinnChan. Kelas ni pun mama buat selepas Azfa menalipon mama berkali-kali dari awal tahun lagi.. bukan mama tak mau buat.. tapi mama dah malas nak buat kelas.. hehehe..penat oooo... dolu-dolu masa tukun kat rumah tak banyak..mama buat gak kelas baking di apartment mama.. tapi laa ni.. nak bergerak kat dapur pun takleh..

Di Lagenda Height tempoh hari mama diminta mengajar buat kapis.. tapi kan.. nampaknya murid-murid lebih tereris dari cik gu.. Betul ni.. Tahniah pada semua.. memang terror...


eh ehhh.. ada gambar tukang angkat gambar pro kita lerrr...

Nak citer .. di sana hari tu.. kebetulan memang panas.. so buttercream kami macam takmo stable.. ..mudah lembik dan kalau letak2 apa-apa deco.. mudah tenggelam. Begitu jugak mama cairkan cokelat dari jam 3.00 petang.. sampai habis kelas dekat jam 7.. tak pernah sekali mama kena 're-heat' cokelat tu.. kerana ia maintain cair..



Dan ini pulak Award dari Intan..yang dipaksa ambil darinya melaui YM gak ... hehehe.. maka dengan terpaksa rela..mama mengambilnya.. tapi bukan dari fp Intan tapi mama cilok dari FP MamaFami... Thanks Intan.. hehehe.. mama appreciate the awards.. walau pun kena paksa... tapi kan.. dah lama tau orang tak beri mama awards.. last sekali masa sekolah dolu2..


SEMBANG NGAN MAMAZIEZA!!!!

Quote:
MamaFaMi - Ni sape mau jawab haaaaaaaaa Sungguh lemah lembut.. bersopan santun.. dan penuh berhemah..


Monday, 4-Aug-2008 15:28 Email | Share | | Bookmark
Ketupat Sotong

 
 
 
Last weekend mama balik ke Kota Bharu, sebab ada kenduri. Tapi dah jadi satu macam punya kesumpahan.. hehehe. tiap kali balik KB pasti mama tak berapa sihat.. Yang terbaru ni, lelangit mama.. melepuh.. bengkak dan tak boleh nak makan.. sedihhhhh.. dan tragis betoiiiiiiiii...

Orang dok hidang nasi bukhari, segala lauk pauk. Dan my SIL pulak ada masak kuah singgah daging keting, ketupat sotong.. mama telan air liur pun sakit... sedihhhhhhhh... hehehhehehe...

Tapi gambar masih boleh ambil.. hehehe.. kita posingkan ketupat sotong kakak ipar mama.. bukan mama buat tau.. ni kakak ipar mama yang buat.. tapi resipi ada..

KETUPAT SOTONG
Resipi Tengku Hamimah


Bersihkan berapa banyak sotong yang anda suka
(cari laa sotong yang fresh dan sederhana besarnya)
Kepala sotong jangan buang tau.

Basuh dan bersihkan pulut... macam kita basuh beras untuk masak nasi.
Dah tu sumbat dalam sotong tadi sampai mampat.
Masukkan semula kepala sotong dan cucuk criss cross dengan toothpick
supaya pulut tadi tak terkeluar.

alamak lupa laaa.. selepas kita cuci pulut tadi.. kita rendam laa sat dgn
gula skit, garam skit dan santan skit..

Dah siap sumbat semua sotong2 tadi, kita masak dalam santan yang dah dicampurkan dengan bawang merah dan halia yang ditumbuk, masak pelan-pelan
sambil kacau jangan sampai santan tu pecah minyak.. nanti tak lawa.. tak cunnn...

agak-agak kalau dah masak pulut tu dan santan pun dah pekat.. angkat laa dan hidangkan.. sedapppp youu... cuma mama jerr takleh nak makan.. huhuhu....





[i]SEMBANG NGAN MAMA!!!!!



Quote:
Zai KuLim - hehehe.. the 1st tapi takde hadiah.. heheheh


RinnChan - warna trafik light lerrr.. hehehehe.. kejar duit raya ....

Azfa - arrrrrrrrrrrrr... tidakkkkkkkkkkk... hehehehehe


LynnHassan - rasanya sedap.. sebab bukan kita yang masak...heheh.

Nabialishad - kita nak tengok orang marah dulu.. hehehe warna powder beli dri kedai LMC.. Penyu tolong menyusur beli.. hehehe

Wawa - Sedap tau ..kalau bukan kita yang buat Daging keting tu.. daging yang tak banyak lemak tapi byk urat keting..

Rozamy - Ya betullll.....


Leen - Tahniah Leen.. padan laa lama menghilang.. menambahkan umat rupanya.. hehhe


Ida - Ida mesti terer buat ni...


RinnChan- Hmmmm.. sape ekk yang pandai???????


Saturday, 2-Aug-2008 14:06 Email | Share | | Bookmark
tengok tengok lihat lihat

 
 
 
View all 9 photos...
Ramai yang bertanya.. mama ni bizi sangat ke??? Hmmm bizi ke tak ekkk... ?????? Mama pun tak tau .. hehehehe.. tapi bizi laa jugak.. dicampur tolak dengan segala malas, rajin, penat.. tak larat..

Actually.. memang dalam bulan July lepas mama agak 'kesemputan' masa.. daripada 1st of July, ada laa tempahan kek sikit-sikit lepas tu.. every weekend mama asyik outstation... dari KL ke Rawang ke Singapura ke Kelantan dan sepatutnya ke Melaka pulak this weekend.. tapi mungkin tak pergi kot.. tak larat.. then next weekend akan ke KL sekali lagi.. ..

Tahun ni pun kesemputan nak buat bisnes biskut raya.. nak buat ke tak nak buat???? huhuhu.. masih takde jawapan dalam otak mama ni.. letih nak fikir...
Nak update FP pun semput.. byk gambar ada lagi.. hahaha.. kalau nak tgk yang advance kena pergi laa jenguk kat fp Rinnchan ke.. Animah ke.. masuk website RNet ke..










Nanti my next entry mama letak Resipi Ketupat Sotong ekkk.. yang dibuat oleh kakak iparku..



SEMBANG NGAN MAMA!!!!!


Quote:
Zai KuLim - hehehe.. the 1st tapi takde hadiah.. heheheh


RinnChan - warna trafik light lerrr.. hehehehe.. kejar duit raya ....

Azfa - arrrrrrrrrrrrr... tidakkkkkkkkkkk... hehehehehe


IbuNisa - Ada diskaun tak..

Jasmeen - Terimakasihhhhhhhhhhhhhhhhh.. hehehe

Mamadira - Salam kembali.. mama tak buat kelas.. tapi kelas buat mama.. hehehe.. dan mama pun buat jual kalau ada orang nak beli.. hehehe.. bekas tu beli kat kedai bahan kek...mama pun mintak maaf ekkk sebab mama ni pun tak pandai nak ngajar..

Zira - Ek ehhh.. sukanya dia.. heheheh


Iyta - Hai Iyta... takde rock lemon ke??? heheh


Ana - Bz laa ni.. hehehe.. bz mengapis...


Thursday, 31-Jul-2008 12:38 Email | Share | | Bookmark
Shhhh..... I am back.. hehehe

 
 
 
View all 4 photos...
hehehehe.. you know what.. my frens started to complained.. they said that I celebrated my birthday for a month. Even my doter Nadia was complaining.. how come mama got so many cakes and gifts for birthday but not her and got it long after my birth date. I answered her, well mama got many frens all over the world. It doesn't matter if mama knows them personally or not. Mama love all my frens though I may have not meet them personally or even hear their voices.

Anyway I was a bit, a bit 'terasa laaa' by someone last week.. hehehe.. when that 'someone' kept on mentioning that I was 'kantoi' by someone that I have not even met and not even 'salam'. She repeated the same sentences for a few times that I have to really check my temper . Well my dear, me and my frens are what you call, we love our frens for their teeny weeny bit of goodness. Our intentions of befriending someone are very very 'ikhlas', doesn't matter if the fren wants to 'kencing' or 'temberang' or to 'kantoi' us. May Allah Bless everybody... Terasa but still maintain.. .

Well forget about that person, maybe she did not meant the way it sound.. and maybe she don't understand the way we treat our frens.. from the bottom of our heart, trusting and luving.. ... mama nak tunjuk muffin yang mama buat.. bila ekkk???? tu laa dok selebet harijadi sampai sebulan.. bila buat pun tak ingat.. hehehe...

Tapi jangan terpedaya, muffin tu mama buat menggunakan muffin mix.. Namun begitu, ingin ku beritahu.. sedappppppppp....lembut dan membelai lidah.. hehehe.. kata-kata yang ku pinjam dari kengkawan RNet.

Resipinya... alamak.. dah buanglaa plastiknya.. Tengok gambar jerr laa ekkk





SEMBANG NGAN MAMA !!!![i]

Quote:
MamaFaMi - hehehe sebab sabar laa boleh senyum sampai ke telinga... Tahun depan mama sambut besday setahun laa pulak

LynnHassan - hehehe.. mama saja nak biarkan bersarang nanti boleh buat bisnes Sarang Burung... So far yang premix ni okay laa pulak...

Azfa - Salam kembali.. takpe Azfa.. no hal punya.. dia concern hehehehe... I am glad all of you enjoyed the class... And thanks for being such a GREAT host.

Zira - hehehe.. iyolaaaa.. nanti mama buatkan.. tahun ni mama buatkan awal untuk Zira.. hehehe

Ziela - hmmm.. begitu laa kira-kiranya.. kalau tak bizi.. malas.. wakakaka

Rozamy - Dah nama pun pre mix.. mesti jadi punya...

Mimi - Salam kembali Mimi... dekat ngan Sunshine Square laa Mimi.. nak tempah boleh nak belajar.. hehehe.. nanti mama tempah tempat dulu..

Little One - hehehe..harap-harap gitu ekkkk..

Wawa - terharu mama dibuatnya.. tapi kan.. sape yang dah jumpa mama kata mama garang mcm rimau...

Mummy Nur Lana Darwisya - apa yang besh tu... hehehehe



Wednesday, 16-Jul-2008 00:29 Email | Share | | Bookmark
Yang lama dan baru.....

 
 
 
View all 7 photos...






Juga pengumuman.. NOMBOR TALIPON MAMA AKAN BERTUKAR MULAI 18/7/2008. Kepada kawan-kawan yang tak dapat hubungi mama sila emel pada mama untuk nombor baru ya


[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net