By: mama zieza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]
Saturday, 6-Sep-2008 12:35 Email | Share | | Bookmark
Selamat Berpuasa dan Selamat Berterawikh dan Award-Award

Salam semua

Terimakasih atas komen-komen kengkawan .. tapi mama tak sempat nak menjawabnya.. hehehe.. al bizi.. al mantoya.. al tidurrrrrrrrrrrr....

Mama mintak ampun mintak maaf kerana lambat mengambil award-award yang dianugerahkan.. almaklum bila masuk bulan puasa.. bukan bulan saja puasa tau..hehehe.. mama sibukkkk...sibuk menyibukkan diri..

Memula dari Cek De Sam




dan dari Cek De Sam lagi hehehehe

Image

IedaPahang Gambar IedaPahang mama tak boleh copy laaaa..hehehe.. tapi thank you.. soo muchhhhhhhh.. muaahhhhzzzzzzzzzzz....


Memandangkan kita masih lagi di dalam bulan puasa dan masing-masing pun sibuk..mama nak jadi tamak haloba.. mama nak simpan sume award ni sorang.. hehehhe


Friday, 22-Aug-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Award Berantai

Mama got this award from Edoras.





These are the rules of the award ~

1. Choose five blogs you consider deserving of this award. (Creativity, interesting material, etc.)


2. Each award includes the name of the owner of the blog and his/her link.


3. Each award winner has to show the award and put the name and link to the blog that has given her or him the award itself.


4. Award winner and the one who has given the prize have to show the link of “Arte y Pico” blog, so everyone will know the origin of this award.



Okay.. 5 blogs yang mama rasa deserve the awards areee.. ishh 5 ni sikit tau.. sebab kalau ikut mama.. semua blog dan fp patut dapat award ni... Ni mama kena ozooommm.. baling buah dadu..


1. umi-kal.- suka sangat kalau hasil tangan umi-kal
2. Jie Jie. - punyalaa banyak herba dan ulam-ulaman
3. LeeLin. geram dengan kucingmu..heheh
4. Rinnchan. - ni pakar menerai resipi dan mengambil gamar
5. Soulha. - pakar masakan Arab


Wednesday, 20-Aug-2008 14:36 Email | Share | | Bookmark
MY SIGNATURE BISCUITS

 
Ramai sangat yang menalipon, ym dan emel kepada mama bertanyakan sample biskut raya... malangnya, tahun ni rasa macam berat sungguh nak berniaga. Maklumlah, semua barang dah naik harga dari tepung, gula dan yang ketara bagai nak gila Butter dan Majerin.

Nak letak harga pun serba salah. Kalau harga tinggi takut laa pulak orang dok kutuk mahal, tapi kalau rendah laa pulak, duit penat pun tak boleh lepas.

So untuk SEMENTARA WAKTU.. mama hanya letakkan Signature Cookies Mama - The Chocolate Treasure Cookies.

Harga Tahun 2008 : RM23/- = 50 pcs


Popiah Manis (Horlicks dan Nestum)
RM20/- sekilo.

yang lain-lain akan menyusul selepas mama balik dari Sunway.. hehehe



SEMBANG NGAN MAMA!!!!


Quote:
RinnChan - masa travelling memang kurang.. tapi masa kerja dah jadi panjang..hehehe

Nurmuzlina - hehehe.. betul tu rezeki jgn ditolak.. tapi cuma tahun ni mama kurengkan skit..

Zira - Kerna terpaksa.. hahahahahahaha .. ya.. akan mama buatkan...

Umi-Kal - Cuba laa biskut ni.. a bit sweet tapi kena makan ngan base sekali baru tak terasa ke'sweetan'nya.. hehehehe

Amelia - Alhamdulillah.. selalunya memang biskut ni yang nombor satu...

Ieda - sekali2 berjalan Ieda.. hehehe

Anna - hehehehe.. mama pun 'malas buat' tapi 'terpaksa gak buat'

Arazz - hehehe.. memang sedappp tapi bagi mama dah tak sesedappp lagi dah terlalu lama makan.. hehehe..

Nasreen - heheh kalau rindu sebut laa nama ku...

Sharrie - boleh saja.. emel kat mama... mama dah beri nombor fon kan...

Maklang - huhuhu... terer laa maklang.. hehehe salute sama lu....

tokey tudung - boleh.. boleh....

Sufiana - kos penghantaran RM10/ minima for kukis yang tak lebih dari 3 kg beratnya Kalau nak emel mama yaaaaa...

Mummy Jam - hehehe.. anak2 mama pun.. yang Nadia suka makan biskut dia yang pahit tu...

Min - boleh Min.. mama dah biasa hantar sampai ke Singapura

kak jie jie - memang nampak dan rasa sedapppp

Edoras - huhuhu.. kena rantai ke?????

Ieda - ada award lagi ekkk.. hehehehe

Ida Merpati - hehehe.. nak buat camner dah perangai orang lagu tu.. ciplak resipi takpe lagi.. ciplak gambar tu yang tak tahan...

Nisa - Nanti mama carikan ya.. email kepada mama your email address...








Scrol ke bawah yaaaa!!!!



Tuesday, 12-Aug-2008 14:08 Email | Share | | Bookmark
Singapore Part II

 
 
 
View all 14 photos...
Sorry laa .. lambat pulak tempek gambar bakery items yang mama beli kat Singapore hari tu... tak banyak mana pun.. sebab pakai baju takde poket.. jadi Sing Dolah pun takde.. mama byk ada Ringgit Mahathir...

Sambung cerita, LynnTahir dan Zeenath bawa mama ke .. memula sekali Bake it Yourself....(BIY). Haa kat situ.. banyaknya barang-barang Wilton, rasanya kalau boleh laa..memang nak beli dengan kedai-kedai sekali.. huhuhu... dasat oooo.. tak tertahan rasa hati ni... nasib baik setiap kali nak membeli, mama convert duit ke dalam RM.. takut oooo.. kang terlebih belanja kena jual pulak.. . Lepas tu kami pergi ke satu kedai.. mama tak ingat nama.. ianya kat dalam shopping complex, barang-barang kat situ pun banyak berlambak.. TETAPI awas kawan-kawan.. harganya.. hahahaha.. kalau tak compare memang terkena.. ada barang yang beza sehingga 4 dan 10 Sing Dolah. Kat situ mama tak beli apa-apa sebab kebanyakan yang mama lihat harganya lebih mahal dari BIY.

Kemudian, kami pergi makan..... yang bestnya kali ni, kami ni.. tak ingat langsung nak bergambar, sebab semuanya nak cepat.. al maklum jadual orang malaysia ni padat.. hahahahaha... . Lepas makan.. alamak.. dah dekat jam 2.00 petang. Kami ke Sun Lik... di sini mama banyak beli paper product.. alaaa paper cups laaa.. hehehe.. dan bekas-bekas container plastic tu... mostly barangan yang mama beli, yang payah nak jumpa kat KL dan Penang ni.. alang-alang dah pergi Singapura beli laa ekkk

Then.... kami rush balik ke hotel, ambil che abang sayang.. hehehe... sebab dah janji dia, mama balik jam 3.00 petang... Ajak dia sekali pergi membeli membelah.. Mujur hasben mama ni.. jenis sporting dan tak kisah. So dia laa sorang tok imam dalam kumpulan kami. . Lynn bawak mama ke Star Met di Jurong. Di sini kan.. mama dah mabuk.. mabukkkkkk I kata you... The shop is really like a warehouse... penuh dengan barangan.. penuh sungguh... tapi poket mama dah tak penuh huhuhu... tapi mama beli gak.. paper cups yang odd shapes.. square dgn penutup, oblong dan solo cup (souffle cup) yang 1 oz. hasben mama tunjuk gak barang-barang yang lawa.. dan murah gak.. tapi disebabkan barang tu boleh dapat di Malaysia.. tak mo arr beli.. nanti kempunan barang yang takde...

Nak nangis mama tau.. hehehe.. ni fotopages main2 ngan mama.. wakakaka. dah update.. tapi tak boleh save,, huhuhu

Di sana mama jumpa dengan UmiImah.. hehehe.. rupanya beliau pun tengah sopping.. hehehe.. UmiImah ni terkenal ngan tat nenas nya.... huhuhu

Lepas tu, kami pergi makan di Food Court... kat situ kebetulan mama dapat berjumpa dengan Chef Tania yang juga kebetulan hendak jumpa dengan Chef Bob.. tapi Chef Bob tak dapat datang.. jadi Chef Tania terjumpa dengan Chef Mama.. hahahaha

Lepas makan-makan dan bergambar dengan Chef Tania.. kami bertolak ke Chua Chu Kang. Sempat pulak kami ambil Zalina dan Julie yang baru habis kerja... Mama ada appointment pulak dengan Chef Lela. hehehe.. seronoknya jumpa dengan Chef Lela.. dapat makan banyak laa kek-kek yang dibuatnya... Mama puns seronok berbual dengan Chef Lela... abangnya, Ibunya.. dan semua family members Chef Lela... gamat jadinya.. hehehe.. sampaikan Chef Lela terlupa nak beri mama acar yang memang dia dah niat nak beri pada mama.. takpe Chef.. Disember nanti mama pergi lagi.. nanti boleh kita sembang panjang lagi... mama pun dah boleh senyum dan tidur lena... hehehe.. bukan Auta tapi Fakta

My time kat sana very-very tight... malam tu.. mama cuma sempat pergi shopping kat Mustafa... tu pun .. mama beli selipar jerrr.. hahaha.. kaki ku sakit.. . Ramai lagi kawan-kawan di SIngapura yang mama nak jumpa tapi tak sempat.. sorry ekkk.. nanti lenkali kita jumpa.

Next morning dah berangkat balik....











Sunday, 10-Aug-2008 13:32 Email | Share | | Bookmark
Dua Tiga hari Di Singapura..

Macam2 mousse and jelly
Wasabe macaron
cheesecake
View all 11 photos...
Akhirnya setelah lebih 20 tahun mama tak menjejakkan kaki ke Kota Singa.. mama pergi jua pada 23/07/2008 tempoh hari. Itu pun mama pergi kerana mengekor suamiku yang ada kerja di sana.

Sebenarnya.. ni semua pun takde dalam perancangan pun. Tiba-tiba dia ajak.. kita apa lagi.. semua free.. hehehe.. ikut jerr laa kan... Bila dah sampai sana.. banyak laa terfikir dalam kepala hotak ni.. dengan segala 'mission impossible' dan 'mcgyver' dan CSI Singapore dan post mortem yang nak dilakukan yang dah terpahat dalam jiwa dan raga sekiranya mama jejak ke singapura...

Maka terlerai laa segala kemusykilan dan persoalan dalam diri mama.. dan boleh laa mama tidur lena dengan tiada rasa bersalah dalam jiwa raga ku.. .. di buai mimpi-mimpi indah.. kerana terbukti.. hehehe.. Aku dikencing dan dikantoikan.. tapi takpe.. Allah swt Maha Kaya.. Maha Pengasih dan Maha Pengampun... Aku Bersyukor padaMu Ya Allah, kerana telah terbukti kini, aku dipihak yang benar. Aminnnnn

Apa-apa pun, semuanya dah terlerai dan terbukti. Maka tutuplah satu babak dalam telenovela yang dikarang khas oleh Pengarang Cyber. Pembukaan dan Pengakhiran telenovela sememangnya hanyalah telenovela. Mama dahulu dibuai dengan cerita yang manis dan mengkhayalkan hero dan heroin yang handsome dan cantik menawan. Kini mama dah berpijak di alam nyata. Bersyukor ke hadratNYA. Biarlah kalau ada sambungan telenovela tersebut.. semuga orang lain tak akan ikut khayal dalam telenovela itu. Mama dah terkejut dan disedarkan. Yang nak terus berkhayal, tak salah.. boleh teruskan khayalan kita hidup di alam cyber.

Betul bagai dikata, di dalam alam cyber ni, apa saja boleh berlaku. Apa saja yang ditulis boleh dijadikan satu rangka dan satu episod cerita kehidupan.

Allah itu Maha Pengasih, kalau kita benar, benar laa jawapannya... dan ditunjukkan kebenaran didepan kita.

Okay back to alam yang sebenarnya...

Sampai di Singapura pada lebih kurang jam 3.00 petang 23/07/2008, mama cuma melepak di dalam bilik hotel sebab che abang ku ada meeting sampai jam 7.00. Lepas tu kami dibawa pergi 'dinner'. Puas juga nak mencari hotel dan tempat yang menghidangkan makanan yang halal. The first 3 places yang dibawa, semua tak halal.. tengok jerr mama.. siang2 lagi orang kat situ dah beritahu.. Sini tak Halal.. Memang ada tapi yang fast food laaa.. Yang digerai-gerai pun ada gak.. tapi kalau dah orang nak belanja .. takkan mereka nak bawak kita kat gerai laa kan.. last-last kami singgah di Hilton, adalah Japanese Buffet. Itu pun kena berhati-hati dijalanraya.. hehehe.. ada yang tak halal gak tu. Mujur ada Chef Melayu yang beritahu kami apa yang boleh dan tak boleh dimakan. Alhamdulillah... Maka yang mama makan.. ni laa dia.. hanya dessertnya.. hehehe.. and it cost about SG50/- per head. Wahhh.. mama rugi lerrr.. makan dessert jerrr.. Yang hak Captain Waiter dia heran.. kenapa laa mama makan dessert dan fruits jerr.. mama kata mama on diet.. And I luv the Snickers Cake...

yang ni sedappppp... mama makan sampai dua keping.. hehehe.. seb baik ada rasa malu .. kalau tak malu..







Keesokkannya mama dah ada 'tourist guides' yang akan bawa mama ke kedai-kedai Baking..hehehe.. but I have only until 3.00 pm.. sebab dari 9.00 pagi sampai 3.00 petang.. memang mama free.. hasben mama ada meeting.. tak tau laa meeting ke dating dia tu...

Bila Lynn dan Zee datang fetch mama pada kira2 jam 11.30 pg rasanya macam lipas kudung kami hehehe.. and ni laa sebahagian dari barang2 yang mama beli. Sorry ekk.. takde barang-barang lain selain dari barang-barang baking. Kalau nak tengok gambar barang-barang yang mama beli dan pertemuan-pertemuan lain nanti mama update later-later yaaaaaaaaaa



[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net